Monitoren in het ziekenhuis

In traditionele ziekenhuisworkflows worden patiënten op de algemene afdeling en patiënten die van de IC naar de algemene afdeling gaan, doorgaans gemonitord door een combinatie van periodieke steekproeven en klinische observaties. Verpleegkundigen meten handmatig de vitale functies, doorgaans 3 tot 6 keer per dag, elke 4 - 8 uur. Deze aanpak heeft beperkingen, omdat deze afhankelijk is van de timing van controles en de beschikbaarheid van personeel, wat kan leiden tot hiaten in de monitoring, met name tussen controles.


Spot check monitoren brengt verschillende uitdagingen met zich mee:

  • Gaten in de bewaking van vitale functies: de overgang van continue naar intermitterende bewaking vergroot het risico op onopgemerkte klinische verslechtering, wat cruciale interventies mogelijk vertraagt.

  • Toegenomen klinische werklast: Steekproeven kunnen tot vijftien minuten per patiënt per dag duren. Met meerdere patiënten toegewezen aan elke zorgprofessional, voegt dit aanzienlijke stress toe en vermindert het de mogelijkheid om tijdige zorg te leveren.

  • Inconsistente gegevens: Steekproeven bieden momentopnames in plaats van continue gegevens, wat kan leiden tot inconsistente bewaking en gaten in patiëntinformatie, wat mogelijk de nauwkeurigheid van zorgbeslissingen beïnvloedt.
    Patiëntverstoring: Regelmatige handmatige controles kunnen de rust van patiënten verstoren, met name 's nachts, wat een negatieve invloed kan hebben op herstel en comfort.

  • Beperkte middelen: personeelstekorten en grote aantallen patiënten kunnen het moeilijk maken om tijdig steekproeven uit te voeren voor alle patiënten, wat mogelijk interventies vertraagt ​​wanneer dat nodig is.

Geavanceerde algemene afdelingsbewaking
Ziekenhuizen passen steeds vaker geautomatiseerde of continue bewakingssystemen toe om deze hiaten te overbruggen, die realtime gegevens leveren en de afhankelijkheid van intermitterende controles verminderen, waardoor verslechtering van de patiënt eerder kan worden gedetecteerd en tijdiger kan worden ingegrepen.

smartQare introduceert geavanceerde en innovatieve oplossingen voor patiëntbewaking op algemene afdelingen, die geautomatiseerde, continue patiëntbewaking bieden. Door trends in vitale functies te analyseren, kunnen zorgprofessionals het risico op klinische verslechtering voorspellen en snel ingrijpen.




De oplossingen van SmartQare bieden de volgende voordelen in de algemene afdelingsbewaking:

  • Trendbewaking: viQtor en Qaredot registreren en analyseren continu vitale functies, waardoor zorgteams cruciale trendgegevens krijgen. Dit maakt vroege detectie van potentiële complicaties mogelijk, waardoor tijdige interventies worden gegarandeerd om escalatie te voorkomen.

  • Minder heropnames op de IC: continue patiëntbewaking stelt zorgverleners in staat om vroege tekenen van verslechtering te identificeren. Realtimedetectie helpt het risico op heropnames op de IC te verminderen door snelle klinische reacties op opkomende complicaties mogelijk te maken.

  • Verminder de werklast voor verpleegkundigen: door het automatiseren van het verzamelen en rapporteren van vitale functies, verminderen viQtor en Qaredot de noodzaak van handmatige steekproeven aanzienlijk. Dit bespaart tijd, vermindert het risico op menselijke fouten en stelt verpleegkundigen in staat om zich meer te richten op directe patiëntenzorg.

In het ziekenhuis  Ziekenhuisverplaatste zorg  Thuismonitoring