Even kennismaken: Henk Stapert, onze nieuwe CTO

1 Maart 2022

Technologisch venijn van marktlancering zit altijd in de staart”

In de aanloop naar de marktlancering hebben we voormalig Philips healthcare innovation manager Henk Stapert PhD binnengehaald. Stapert zal zich als onze nieuwe CTO bezighouden met de technologische weg naar de CE klasse IIB markering voor medische hulpmiddelen op basis van Medical Device Regulation (MDR) en de doorontwikkeling van onze netwerkzorg. Maak kennis met een gedreven innovator.

Internationale kennis en ervaring

Met de komst van Henk Stapert PhD hebben wij gekozen voor een zwaargewicht op technologie. Stapert heeft bij Philips diverse functies bekleed op het gebied van project-, programma- en R&D management. Gedurende de afgelopen 22 jaar heeft hij expertise opgedaan in zowel corporate Philips ondernemingen als VC gesteunde startups. Twee daarvan, waaronder het Idylla platform voor moleculair testen, zijn uitgegroeid tot succesvolle ondernemingen. De grote kennis en het internationale netwerk dat Stapert heeft opgebouwd tijdens zijn carrière zal hij inzetten voor de technologische doorontwikkeling van smartQare.

Hoog niveau

Henk: “De stap van Philips naar smartQare lijkt groot maar er zijn veel parallellen. Zo zie ik de gedrevenheid bij Philips om nummer 1 te zijn in healthcare ook bij smartQare. De technologie achter viQtor is van een zeer hoog niveau en als toepassing in Nederland uniek. Door ervaring weet ik hoe complex dit soort innovatie is. smartQare heeft als uitgangspunt zorgprofessionals, cliënten en mantelzorgers genomen. Onze toekomstige ontwikkelingen zullen zich blijven richten op het creëren van relevante oplossingen voor de groeiende zorgbehoefte bij deze gebruikers. De komende maanden zullen we dan ook voornamelijk bezig zijn om het systeem te perfectioneren. Het is een goede zet van smartQare om daar volop aandacht aan te besteden.”

De viQtor, smartQare's multisensor oplossing voor 24-uursmonitoring en diagnostiek op afstandDe viQtor, smartQare's multisensor oplossing voor 24-uursmonitoring en diagnostiek op afstand.

Revolutie in ouderenzorg

“Ik heb een prachtige tijd gehad bij Philips, nu is het tijd voor een kleine dynamische omgeving waar mijn inbreng een grote impact maakt. Toen ik door smartQare werd gevraagd, was ik direct onder de indruk van de passie die bij het team speelt om een oplossing te vinden voor een heel groot vraagstuk: de ouderenzorg. Iedereen heeft wel persoonlijke, schrijnende verhalen over het lot van ouderen in de huidige vergrijzing. Door de groeiende vraag naar zorg en het achterblijvende aanbod aan zorgverleners wordt dat alleen maar erger en ontstaat er binnenkort een gapend gat in de gezondheidszorg. Alleen een revolutie in digitalisering kan dat gat dempen. Wij staan hier echt met onze voeten in de modder te werken aan die oplossing.”

Snijvlak markt en AI

“Ook na de marktlancering hebben we een hoop te doen. Door dicht tegen de klant aan te zitten zullen we onze technologie constant verbeteren. Met klantervaringen zullen we de voorspellende waarde van ons systeem versterken. Dat zie ik als de grootste uitdaging. We combineren hardware, software, artificial intelligence, algoritmen en deep learning tot een pakket waarmee je een (klinische) achteruitgang eerder kan detecteren. Als daar direct op gehandeld wordt, kan erger leed worden voorkomen met een betere gezondheidsuitkomst voor de patiënt als resulaat. Technologisch gezien werken we op het snijvlak van wat de markt vraagt en wat AI biedt. Heel interessant. En er is nog zoveel mogelijk, we kunnen niet wachten om nieuwe toepassingen voor het netwerk te onderzoeken. Daarbij denken we nu al aan de (door)ontwikkeling van het optisch kunnen meten van ademfrequentie en bloeddruk waardoor bijvoorbeeld postoperatieve patiëntenmonitoring en -bewaking goed mogelijk wordt, niet alleen in het ziekenhuis maar ook in een thuissituatie."

Netwerkzorg

Bij smartQare staan we aan de vooravond van de medische CE klasse IIB markering waardoor data uit onze 24/7 monitoring oplossing bruikbaar en ondersteunend wordt voor medische besluitvorming. De combinatie van medisch hulpmiddel, het Clinical Decision Support Platform en app maakt smartQare uiterst geschikt om patiënten die thuis revalideren en ouderen die zelfstandig wonen beter te volgen en in de gaten te houden. In eerste instantie worden waarden van zuurstofsaturatie, hartslag, huidtemperatuur, beweging, valdetectie en locatiebepaling via Galileo/GPS doorgegeven via het Internet of Things netwerk van Vodafone (NB-IoT / LTE Cat-M1). Aan de hand van deze informatie kunnen medische professionals in netwerkzorg beslissingen nemen en tot actie overgaan.

Blijf op de hoogte

Na medische certificatie is onze netwerkzorg klaar voor toepassing in de zorg. Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste stappen naar marktlancering? Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons via onze smartQare LinkedIn pagina.