De volgende stap: focus op klinische validatie
We willen al onze claims stevig onderbouwen
Jeroen Kortsmit, PhD, Clinical Science Manager
Nu onze viQtor de CE-markering heeft, bouwen we aan de volgende stap: het uitvoeren van toegepaste klinische studies in de medische praktijk. Daarmee bewijzen we de meerwaarde van onze oplossing voor 24-uurs monitoring ten opzichte van de huidige klinische standaard. Jeroen Kortsmit is verantwoordelijk voor dit traject. Als Clinical Science Manager richt hij zich op het opzetten van de klinische validatiestrategie.
“Met viQtor meten we continu de hartslag, zuurstofsaturatie, huidtemperatuur, activiteit en valdetectie van patiënten. Daarnaast heeft viQtor een hulpknop; bij activatie daarvan wordt een locatiebepaling uitgevoerd. Deze set van parameters maakt de oplossing buitengewoon geschikt voor het monitoren van ouderen. Maar ook patiënten met COPD en COVID zijn gebaat bij continue meting van met name zuurstofsaturatie, hartslag en activiteit. En wat te denken van patiënten met hartfalen en epilepsie: ook bij deze groepen verwachten we een verandering in de vitale functies vroegtijdig te kunnen signaleren. Dat betekent dat je als zorgverlener sneller kunt ingrijpen waardoor de gezondheidstoestand van mensen minder snel verslechtert.”
Echte innovatie
“Er zijn meerdere home monitoring devices op de markt maar in de klinische praktijk worden ze nog beperkt toegepast. De druk op de zorg, en met name op de beschikbaarheid van professionals, wordt echter steeds groter. Daarom is dit hét moment voor bredere toepassing van technologie in de zorg. viQtor zal de zorg ondersteunen en verbeteren en tegelijk zorgprofessionals ontlasten. Om de toekomstige gebruikers te overtuigen om hun werkwijze aan te passen, willen wij zo concreet mogelijk aantonen wat de exacte meerwaarde van viQtor is voor hen. Daarin gaan we staven voor welke patiëntengroepen viQtor een groot klinisch voordeel heeft en in welke vorm. Deze onderbouwing zal helpen om adoptie van de technologie te bevorderen. Aan mij de taak om de use cases en studies die het fundament van deze onderbouwing vormen op te zetten en te begeleiden.”
Eerste klinische studies
“Inmiddels zijn de eerste studies opgestart. We werken daarbij samen met vooraanstaande artsen die gerespecteerd zijn in hun vakgebied. Klinisch testen is soms een relatief lang proces: zeker wanneer we willen aantonen dat onze oplossing leidt tot minder complicaties en een sneller en beter herstel. Of dat patiënten eerder naar huis kunnen of langer thuis kunnen blijven wonen in plaats van naar een zorginstelling te moeten. Dat soort uitkomsten zijn fijn voor de patiënt, want ze verhogen de kwaliteit van leven. Maar het is ook een bonus voor de zorg, omdat er op die manier efficiënter gewerkt kan worden.”
De juiste strategie
Jeroen heeft zich in zijn carrière gespecialiseerd in het vermarkten van medisch technische producten. Hij is als biomedisch ingenieur afgestudeerd aan de TU in Eindhoven en deed promotieonderzoek op het gebied van minimaal invasieve hartklepvervangingen. Daarna werkte hij zeven jaar bij Philips Healthcare in Research, Clinical Affairs en Product Management binnen verschillende businesses en ventures. In 2019 begon hij voor zichzelf als klinisch en marketingconsultant. “Een medisch product succesvol naar de markt brengen en te laten onderscheiden van de competitie door toepassing van de juiste klinische strategie, dat is mijn kracht. Dat ik nu voor smartQare mag bouwen aan de klinische validatie van viQtor vind ik een prachtige uitdaging. Deze rol is mij op het lijf geschreven.”
Blijf op de hoogte
Benieuwd naar de voortgang en uitkomsten van onze klinische studies? Of wilt u meer weten over viQtor, onze oplossing voor 24-uurs monitoring? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons via onze smartQare LinkedIn pagina.
Volg de voortgang van smartQare
Meld u aan voor onze nieuwsbrief. En blijf op de hoogte van nieuws, achtergrondinformatie en gebruikerservaringen.